12 september 2007

Tijd is geld

'Tijd is geld', dè kreet voor de jachtige zakenman. Dat het ook letterlijk zo is was ik een beetje uit het oog verloren. Totdat ik ergens las dat de verkoop van luxe horloges de afgelopen twee jaar met 60% is gestegen. Dit mij onbekende marktsegment begint bij 2500 euro en kan oplopen tot maar liefst 260.000 euro, toch ruim boven de Balkenendenorm voor een verantwoord jaarinkomen.
(Het gemiddelde Nederlandse speeltje schijnt maar een schamele 9000 euro te kosten. Komop captains of industry, laat je niet kennen, kwa salariëring doen jullie toch ook mee met de internationale grote jongens? Een beetje knap horloge kan toch wel van die bonus af?)

Nou kan je jezelf bij de aanschaf van een PCHoofttractor nog wijsmaken dat je misschien nog wel eens over een hobbelig paadje zou moeten rijden, een klokje van 260.000 euro geeft toch echt niet veel nauwkeuriger de tijd weer dan een Swatch van twee tientjes.

Nou ja, het zal allemaal wel kinnesine zijn van een ouwe zak die nog uit de tijd stamt dat de diamanten in een horloge zaten...

Geen opmerkingen: