10 juli 2008

Neerlands Hoop...

Hoe zat het ook alweer? Omdat we niet zo hard en goedkoop willen werken als die Indiërs en Chinezen moesten we slimmer en innovatiever worden. Nederland als kennisland. Dat was toch de droom van het kabinet?

Nou, keep on dreaming. Het favoriete tijdschrift van onze studenten is de Donald Duck! Tien procent van onze aankomende intellectuele elite leest de Donald Duck! En als je denkt dat ze dat doen om even uit te puffen van het harde werken, vergeet het maar. Een student studeert maar 27 uur per week. Wat ie dan wel doet? Dagelijks drie uur tv kijken en vijfeneenhalf uur internetten. Omgezet naar een vijfdaagse werkweek dus 42,5 uur tv en internet. Nou, dat belooft veel fraais voor onze toekomst, daar blijven we de Chinezen vast wel mee voor.

Maar die studenten komen natuurlijk niet uit de lucht vallen, dat zijn toch ook gewone (hardwerkende?) Nederlanders. Die gewone Nederlander boezemt ook al niet veel hoop in: zo blijkt 35% van de abonnees van de Donald Duck boven de 35 jaar te zijn. CDA-stemmers zijn trotser op Sinterklaas dan op Balkenende en Wilders-stemmers zijn erg trots op de kroket als Nederlands product.
Curieus (’t moet niet gekker worden… ) is dat de stemmers op Rita’s Trots op Nederland het minst trots op Nederland zijn van allemaal.

Gaat u maar rustig slapen, het komt allemaal wel goed met Nederland…

Geen opmerkingen: