16 april 2007

Pimp die bitch!

Documentairemaakster Sunny Bergman (zie blog van 26 maart) en consorten publiceerden vandaag een manifest tegen de bimbo-isering en bitchering van de maatschappij. Ze storen zich aan het feit dat vrouwen zich moeten aanpassen aan de pornocultuur en hun tieten en lippen moeten laten oppompen en hun schaamlippen terug moeten brengen tot schaamliploze kleuterkutjes.
Nou heb ik al eerder gemeld dat lang niet alle mannen pedo's zijn en dat we daar helemaal niet op zitten te wachten, maar gelukkig blijven wij mannen buiten schot. Het zijn de maatschappij, de cosmetische industrie en elkaar opjuttende dames die het gedaan hebben (pfffff... narrow escape, broeders).
De oproep wil een kritische tegenbeweging opwekken en streeft ernaar 'het schoonheidsideaal een andere wending te geven'.
Bergman gruwt er in de film van dat vrouwen van 35 en ouder als lustobject afgedankt worden tenzij ze zich laten pimpen. Hoe toevallig dat ze zelf ook een jaar of 35 is...
Zou het in de tijd van haar moeder niet ook al zo geweest zijn dat op een gegeven moment de bouwvakkers je niet meer nafloten? In de middeleeuwen was je met 35 een stokoud omaatje waar de ridders op witte paarden met een grote boog omheen galoppeerden. Alleen kon je je toen nog niet laten pimpen.
De teneur van film en manifest: het leven is niet eerlijk tegen meisjes van boven de 35. Maar wie heeft die wichten in godsnaam wijs gemaakt dat het leven eerlijk was?

Geen opmerkingen: